De appeltjes zijn geïnspireerd op wat Google Images me voorschotelde.
De linnen onderleggers zijn afgewerkt met behulp van deze tutorial.
De gemberkoekjes zien er niet uit als in dit recept, maar smaken misschien wel hetzelfde. Ik heb het recept wel iets aangepast:
140 gram bloem
1 tl bakpoeder
1,5 tl gemalen gember
1 tl kaneel
1/4 tl zout
100 gram margarine, kamertemperatuur
1 ei
20 gram keukenstroop
50 gram kristalsuiker
30 gram rietsuiker
Meng de bloem met het bakpoeder en de specerijen. Mix in een andere
kom de boter met het ei, de suiker en de stroop met een keukenmixer
ongeveer drie minuten. Spatel het bloemmengsel door het botermengsel tot
alles gemengd is. Verpak het geheel in plasticfolie en laat twee uur
opstijven in de koelkast (of een hele nacht).
Verwarm de oven voor op 180 graden. Draai bolletjes van het deeg van
ongeveer 2 centimeter in doorsnee. Leg ze op een ingevette bakplaat met
ongeveer 4 centimeter tussenruimte. De deegballetjes zullen namelijk
uitvloeien. Bak ongeveer 13 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze
buiten de oven afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.
ps: de deegballetjes kan je ook voor het bakken invriezen. Leg ze op een snijplank in de vriezer, en doe ze over in een diepvrieszakje zodra ze hard bevroren zijn. Voilà!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten